پرواز ۱۳ هزار کیلومتری لک لک نر برای رسیدن به همسر بیمار

با فرارسیدن بهار، “رودان” لک لک نر همانند سالهای گذشته امسال نیز پس از طی یک مسیر ۱۳ هزار کیلومتری از آفریقای جنوبی به کرواسی بازگشت تا همسر بیمار خود را که “مالنا” نام دارد ملاقات کند. مالنا، لک لک ماده ای است که به سبب یک جراحت قدیمی قادر نیست مهاجرتی تا این حد طولانی را انجام دهد.
“استیپان فوکیک” زیست شناسی که از سال ۱۹۹۳ به درمان لک لک ماده می پردازد در این خصوص توضیح داد: “رودان هر سال برای دیدن جفت خود به کرواسی باز می گردد و در طول تمام این سالها به مالنا وفادار بوده است. این پنجمین سال پیاپی است که شاهد این منظره بوده ام.”
یک بال مالنا در سال ۱۹۹۳ توسط چند شکارچی زخمی شد و به این ترتیب این لک لک ماده برای همیشه از پرواز باز ماند.
امسال ماجرای عشق “رودان و مالنا” مورد توجه بسیار زیاد خبرنگاران و علاقه مندان قرار گرفته و به همین دلیل صدها نفر برای ثبت لحظه دیدار این زوج عاشق در دهکده “برودسکی واروس” در شرق کرواسی گرد هم آمده بودند اما “رودان” بدون توجه به این افراد مستقیما به سوی آشیانه، در جایی که مالنا انتظار او را می کشید پرواز کرد.

لحظه دیدار مالنا و رودان (مالنا: لک لک کوچکتر/ سمت راست تصویر)

براساس گزارش خبرگزاری ایتالیا، این زیست شناس کروات اظهار داشت: “سایر لک لکها به صورت جفت جفت ظرف پنج شش روز آینده به آشیانه های خود باز می گردند درحالی که “رودان” اولین لک لکی است که به مقصد می رسد چون “مالنا” در خانه بی صبرانه انتظار او را می کشد.”
به گفته این محقق، همانند پنج سال گذشته ظرف دو ماه آینده چهار پنج جوجه لک لک متولد خواهند شد و “رادون” وظیفه آموختن پرواز به آنها را به عهده خواهد گرفت، چون “مالنا” قادر به انجام آن نیست. سپس با فرا رسیدن زمستان، جوجه ها با پدر خود به سوی آفریقای جنوبی پرواز می کنند، درحالی که “مالنا” تا بهار آینده در انتظار بازگشت “رودان” وفادار خود در آشیانه خواهند ماند.

* منبع

۲۵ نظر

  1. کلاس اولی بیسوات ۱۳۸۹-۰۲-۱۵، ۱۲:۰۳ ب.ظ

    قابل توجه بعضی از آقایون
    تا بعد…..

  2. محسن الف. جیم. ۱۳۸۹-۰۲-۱۵، ۱:۱۲ ب.ظ

    ببین موهای تنم سیخ شد

  3. دافی نگار ۱۳۸۹-۰۲-۱۵، ۱:۵۹ ب.ظ

    عجب داستان عاشقانه ای…

  4. مـژده(جمع دخترونه) ۱۳۸۹-۰۲-۱۵، ۲:۲۶ ب.ظ

    :-) آخـــی ..

  5. مرضیه ۱۳۸۹-۰۲-۱۵، ۳:۳۵ ب.ظ

    عشق هم عشقه لک لکی!!!!

  6. حزب الله ۱۳۸۹-۰۲-۱۵، ۵:۲۰ ب.ظ

    سلام خسته نباشید
    یه سر به کلبه ی خودتون بزنید آپ شده

    بالاخره موسوی هم در انتخابات اول شد!
    ———————————————-
    یه روح در دو بدن…
    [گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل][گل]

  7. رضا ۱۳۸۹-۰۲-۱۵، ۱۰:۴۲ ب.ظ

    سلام

    سایت جالبی دارید موفق باشید

    در صورت رضایت بفرمایید تا سایت شما در وبلاگهای راین هزار۱و۲ لینک شود

    لطفا از این وبلاگها دیدن فرمایید

    موفق باشید

  8. الهام - روح پرتابل ۱۳۸۹-۰۲-۱۶، ۲:۵۴ ق.ظ

    خیر اصلاً چنین چیزی رو نگفتم
    این پست در مورد پرنده نر ود و حرف منم در همین راستا
    اگر در مورد یک پرنده ماده بود حرف من هم در همون راستا عرض می شد

    میثم Reply:

    نشون میده غریزه جنسی تو پرندگان چقدر ضعیفه

  9. ناشناس ۱۳۸۹-۰۲-۱۶، ۹:۱۳ ق.ظ

    اصلاح می‌کنم:
    کلا جنس مذکر وفاداریش بیشتر از جنس مونثه

    پیروز Reply:

    بعید می دونم در باره این همه آدم بشه اینطور کلی قضاوت کرد!

  10. حمیده ۱۳۸۹-۰۲-۱۶، ۱۱:۰۲ ق.ظ

    خیلی زیبا و جالب بود و به قول دوستان قابل توجه آقایون!

  11. ژاله ۱۳۸۹-۰۲-۱۶، ۱۱:۱۳ ق.ظ

    بله این ماجرا خیلی جالب بود.. کاش مردم این مملکت برای زندگی مخلوقات دیگر خدا هم ارزش قائل بودند و مثل این دوست بالائی هوس خوردن هر نوع جانداری را نمیکردند.

  12. حامد ۱۳۸۹-۰۲-۱۶، ۱۲:۱۹ ب.ظ

    الان لک لکه خیلی عشق ورزیده مثلا ؟ اگه عاشق بود که اصلا ۱۳ هزار کیلومتر دور نمی شد . تازه اونم هرسال

  13. سارا (صدگل) ۱۳۸۹-۰۲-۱۶، ۱۲:۲۵ ب.ظ

    این کامنتو برای پست قبلت می ذارم.
    به نظر من دوستت رویه بهتری رو برای زندگی انتخاب کرده.
    گاهی لازمه باب میل طرف باشی که فکر نکنه نظرش واست مهم نیست گاهی هم باید باب میل خودت باشی که فکر نکنه فقط نظر اون واست مهمه!
    :)

    علی Reply:

    حالت خوبه سارا صدگل؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  14. م.ح-هیرگاموس ۱۳۸۹-۰۲-۱۶، ۱۲:۴۴ ب.ظ


    شما همیشه اسم کامنت گذار را عوض می کنی و آدرس سایت ش را هم برمی داری؟ چند سالته خانم؟ مطمئنا بالغی. و فکر نکنم نان را به نرخ روز بخوری؟می خوری؟از صراحت می ترسی؟منافع در محافظه کاری ست.؟ متاسفم. دیگه برایت کامنت هم نمی گذارم.
    همین

  15. پیروز ۱۳۸۹-۰۲-۱۶، ۱:۴۴ ب.ظ

    خیلی جالبه این گیر شما به فیسبوک و تویتر. نکنه لینک بالا رو هم از گاردین ترجمه فرمودید؟ از نظر دوستان صاحب لینک شبکه اجتماعی بد ست چون بالای دو نفر می توانند در آنجا بطور مجازی دور هم جمع شوند. درد شما و همفکری هایتان همین است احتمالا دیگر. خدا را شکر می کنم که تکنولوژی همیشه نه یک قدم بلکه چند قدم جلوتر است. حالا شما اگر چیزی را هم حذف کنی فرقی نمی کند.

  16. Morteza ۱۳۸۹-۰۲-۱۶، ۶:۰۴ ب.ظ

    قبلنا جواب ایمیل رو میدادی.
    مثل اینکه الان سایتون سنگین شده!

  17. نیما ۱۳۸۹-۰۲-۱۷، ۱۲:۰۸ ق.ظ

    میگم این محققین عزیز بررسی کردن که این جناب رودان تو آفریقای جنوبی زن دیگه ای نداشته باشه؟ !!!! :))))))

  18. نوستالژیست ۱۳۸۹-۰۲-۱۷، ۱:۰۳ ق.ظ

    یه نفر آدرست رو داد اما اشتباهی برای پست دو سال و نیم پیشت کامنت گذاشتم
    مشکلی نیست
    موفق باشی

  19. لیلیوم ۱۳۸۹-۰۲-۱۷، ۱۲:۴۰ ب.ظ

    سلام
    مهاجرت لک لک خان (رودان یا رادون؟)بر حسب غریزه ست ( یکنوع رفتار غریزی که در حیوانات بسیاری از رفتارها اینگونه ست و دسته ای از رفتارها حاصل یادگیری)
    اما این وفاداریش اگرم نتیجه یادگیری باشه یحتمل از آقایون نیاموخته!! کاش همه آدما ژن وفاداری رو به نسلهای بعد منتقل میکردند اونوقت…

  20. ساقی ۱۳۸۹-۰۲-۱۷، ۶:۲۱ ب.ظ

    سلام زهزا جون …
    اول اینکه می خواستم بگم آدم وقتی میره توی یه وبلاگی که همه با هم دوستن و خودش غریبه است یه کمی خجالت میکشه ! چندبار خواستم واست کامنت بذارم ولی این خجالته نمیذاشت ! اما مطلب امروزت رو با تمام وجودم درک کردم ! حالا چرا ؟! ماجرا داره ! من و آقای ایکسم (عشقم) مثل این لک لکها هستیم ! یا من یه عالمه راه میکوبم میرم واسه دیدنش یا اون میاد !

  21. پروین ۱۳۸۹-۰۳-۱۹، ۱۱:۰۴ ق.ظ

    چقدر مالنا خوشبخته بهش حسودیم شد

  22. rxpkpwxj ۱۳۸۹-۰۳-۲۲، ۸:۲۹ ب.ظ

    X1U73a xhkrzlyvvlqd, [url=http://znelcaksbbhw.com/]znelcaksbbhw[/url], [link=http://szuldmopczrk.com/]szuldmopczrk[/link], http://fchdsmuipsve.com/