آدمها به آدم احتیاج دارن

* دیشب با چند تا از دوستام بحث میکردیم. از این بحثهایی که  بر سر اینکه کدوم جنس قویه یا نیست. خوب یه موضوعی پیش اومد و من گفتم که  یه زن هرچقدرم که مستقل باشه و زن قوی ای محسوب بشه، بازم یه جاهایی تو زندگیش کم میاره، و حس میکنه به یه موجود قویتر از خودش احتیاج داره. اصلا ممکنه کم هم نیاره ولی بازم یه احساسی همیشه هست که میگه به یه مرد احتیاج داره. یک حامی، یه موجود قوی که دلش میخواد ازش پشتیبانی کنه. بعد یکی از دوستام شروع کرد به جر و بحث که این حرفت کوچیک کردن زنهاست و چیزیه که فرهنگ مردسالار ما دنبالش هست و سعی داره زنها رو اینطوری بار بیاره و ال و بل.

* راستش دوستم خیلی بلند داد میزد من نتونستم تو اون جمع بگم که حتی قویترین مردها هم به یک زن احتیاج دارن. یعنی این احتیاجی که من میگم ۲ طرفه است و کسی نمیتونه کتمان کنه که یه جاهایی تو زندگیش واقعا به یکی احتیاج داشته. یکی که لزوما هم دلش میخواد از جنس مخالف باشه. حالا چه زن چه مرد فرقی نمیکنه. ممکنه علت گرایش اینها به جنس مخالف باهم فرق داشته باشه اما کسی نمیتونه انکار که این گرایشه اصلا وجود نداره. اینکه یک زنی احساس میکنه به یک مرد احتیاج داره اسمش تسلیم فرهنگ مردسالار شدن نیست، همونطوری که وقتی یه مرد احساس میکنه به یک زن احتیاج داره اسمش زن ذلیلی نیست.

* در حالت کلی، به نظر من مستقل یا قوی بودن به این معنی نیست که اصلا به کسی احتیاج نداشته باشیم. چنین آدمی اصلا وجود نداره. ما آدمها به آدمهای دیگه احتیاج داریم، آدمهای دیگه هم به ما احتیاج دارن. تعارف که نداریم؟ خیلی از مواقع این احتیاج ما از روی زنانگی یا زن بودن هست. ضمن اینکه آدمها همیشه یا همه لحظات نمیتونن قوی باشن. یه مواقعی واقعا نیاز هست یکی دیگه دستت رو بگیره. نمیدونم چرا خیلیها فکر میکنن کتمان کردن این حقیقت، چیزی از تابلو بودن این نیازشون کم میکنه!:)

۲۳ نظر

  1. حمیدرضا-کاغذ پاره ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۱۲:۴۴ ق.ظ

    کاملا موافقم ,
    بر خلاف نظر بعضیها که میخواهند ثابت کنند فلان جنس اول و یا دیگری دوم است .
    به نظر من اصلا نمیشه اول و دومی برای هیچکدوم در نظر گرفت بلکه هر دو در یک عرض هستند و نمیشه یکی را بدون دیگری تصور کرد.

    سیدحسین Reply:

    روزی یه نفر پیش امام سجاد ع دعا کرد خدایا منو به خلق محتاج نکن امام ع فرمودن دعات اشتباهه و خدا به جز خودش هیچ کس رو بی نیاز نیافریده و همه به همدیگر احتیاج دارند و دعای صحیح اینه ” خدایا ما را به افراد پست محتاج نساز ” به قول خودمون الهی محتاج نامرد نشی !

  2. مهدی..گ ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۱:۰۰ ق.ظ

    زهرای عزیز واقعا ممتونم که ابدیت کردید..

    اما در مورد مطلب بله حق با شماست من ادم های رو می شناسم یعنی مرد های رو که در بیرون از خانه به اصطلاح قلدر هستند و دیگران حتی جرات در افتادن با اونها رو ندارن اما وقتی جلوی زنهاشون هستند حتی نفس هم به ارامی میکشنند

    منظورم از صحبت بالا این هست که اون مرد ها با وجودیکه قدرتمند هم هستند اما با اینحال احتیاج دارنند که به زنشون تکیه کنند….که غریضی هم هست

  3. علی ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۱:۰۱ ق.ظ

    سلام،

    کلا آدم تنها، آدم مرده هست.

  4. سبزاندیش ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۲:۱۷ ق.ظ

    بدون اظهارنظرانتی فمنیستی می گم خانمها بیشتر ازاقایون وابسته به جنس مخالف هستسد چون اقایون کاملترند

    zohreh Reply:

    آقایون کاملترن …
    what a joke
    ????

    اگه حتی تو همون ایرانی یه نگاه عمیق به اطرافت بنداز … بدجوری تو همون عقاید پوسیده گیر کردی ها ….. !!!!

    مازیار Reply:

    جالبه! پس لابد اینم که اکثر جنگها و جنابتهای تاریخ بشریت توسط آقایون انجام شده به خاطر این بوده که آقایون “کاملترن”؟ و اینهم که احتمال ارتکاب جرم و جنایت و خشونت و تجاوز و… از سوی مردان چندین برابر زنانه هم به خاطر اینه که آقایون “کاملترن”؟ هیچ می دونی که کروموزوم Y که تمام اونچه بهش می نازی ازش سرچشمه کرفته یه ورژن ناقص و مثله شدهء کروموزوم X زنانه و از نظر تکاملی هم رو به افوله و اگه اینطور پیش بره شاید زمانی برسه که نسل مردان منقرض بشه؟ در حالی که دستکم از نظر تئوری، زنان می تونن بدون مردان به طور نسبتا ساده ای تداوم نسل داشته باشند…
    بازهم از نظر تکاملی و فیزیولوژیکی، نقش جنس نر بسیار ساده تره و عمدتا منحصر به اینه که ژنهاش رو تا جایی که می تونه بیشتر پخش و پلا کنه (توجیه علمی برای بولهوسی آقایون!) اما چون جنس ماده باید بتونه از تخم/جنین مراقبت کنه، آناتومی پیچیده تری داره و از بسیاری نظرها مثل دستگاه ایمنی و… از جنس نر برتره. ببخشید که توهمت رو نقش برآب کردم – امیدوارم دچار افسردگی نشی!

    مهشید Reply:

    اخه ایییی میبینم تا یه زن میبینی اب دهنت راه میفته

  5. ژوکر ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۳:۳۹ ق.ظ

    به نظرم تا حدودی به دوستانت می‌شود حق داد چون خود اونها هم قربانی سیستمی هستند که فقط سیاه و سفید بودن رو به آدم‌ها یاد می‌دهد. برای همین از این جنگ و نزاع‌های مضحک زیاد دیده می‌شود و مقایسه‌های تک بعدی که به اسم خیلی چیزها از جمله آموزه‌های دینی و… یادمان داده‌اند و وقتی در این فضا زندگی کنی خیلی از گرایشات فکری‌ات به این سمت می‌رود.
    هم مرد و هم زن چیزی جدا از ذات خودشون نیستند و بر حسب طبیعتشون به هم نیازمند هستند و این هیچ منافاتی با استقلال رأی زن و مرد ندارد.

    به نظرم این جور مواقع و در این محافل با خیال راحت چایت را نوش جان کن و این بحث‌های خاله‌زنکی ( یا چه می‌دانم…. دایی ‌مردکی) را به همن افراد بسپار. کسی که نخواهد حقیقتی را بپذیرد، چانه زدن باهاش آب در هاون کوبیدن هست.

  6. علی مرادی ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۱۱:۲۷ ق.ظ

    سلام.

    در جامعه شناسی و ارتباطات انسانی همیشه از انسان به عنوان یک موجود اجتماعی یاد میشه.یعنی به تنهایی قادر به زندگی نیست.چه زن باشه چه مرد تفاوتی نداره مهم اینه که هم مرد و هم زن دارای معایب و محاسنی هستند که نتیجتا در زندگی و ارتباط با هم دیگر اون رو کامل می کنند یا همدیگر رو کامل می کنند و انوقت می توانند در اجتماع زندگی کنند.غیر از این باید شاهد نابودی انسان باشیم.

    مطلب خوبی بود.

    شاد باشی.

  7. دینا ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۱۱:۴۳ ق.ظ

    موافقم.
    از نظر من هیچ کاری تو این دنیا وجود نداره که زن نتونه انجام بده. همیشه تصویر اسکارلت تو ذهنم هستش که یه دختر نازپرورده یه روز به جایی رسید که هر کاری که قبلا یه مرد میکرد انجام داد.اما بعدش دوباره به ذات زن بودن خودش برگشت.
    این نشانه ضعف نیست که آدم به وجود طرف مقابلش احتیاج داشته باشه یا یه کاری کنه که اون این برداشت داشته باشه. این نشونه نیاز زنانه و در مقابل مردانه هستش که تا گرفتارش نشی درکش نمیکنی!

  8. سحر ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۱:۰۰ ب.ظ

    سلام
    به نظر منم زن و مرد دو موجود جدا از همند که در کنار هم کامل میشن و می تونن مسیر تکامل رو طی کنند. هر چند که این نیاز متناسب با جنسیت و روحیه افراد کم و زیاد میشه، ولی وجودش رو نمیشه انکار کرد.
    به قول معروف که دیر و زود داره ولی سوخت و سوز نداره!

  9. بانو مریم ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۱:۴۱ ب.ظ

    خیلی قشنگ گفتی زهرا

    ولی متاسفانه همه این فکرو نداررن

    منظورم آقایونه….
    فک میکنن جنس برتر یعنی مرد! :|

  10. مهدی نامور ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۳:۱۷ ب.ظ

    نیلوفر برای نمایش زندگی بر تن لطیفش به چوبی با ساختار محکم نیازمندست، چوب برای نمایش زندگی بر تن خشکیده اش به نیلوفری محتاجست.کدامیک بر دیگری غالبست و مدعی سالاریست؟

  11. منم آرش ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۳:۳۲ ب.ظ

    خانم مهندس مدتهاست بهشون میگن دوجنس مکمل نه دو جنس مخالف

    زهرا Reply:

    بله درسته دکترجان:)

  12. رسول ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۶:۵۰ ب.ظ

    آدم اینجا تنهاست……..!!!!

  13. بهنام ۱۳۸۸-۰۸-۲۳، ۷:۰۰ ب.ظ

    فرمایشات شما به نظرم کاملا صحیح هست. به علاوه این کامنت های بالایی هم که میگن انسان اصولا ضعیف و تنهاست درست میگن. این ضعف و تنهایی بالاخره دیر یا زود یقه هر انسان رو خواهند گرفت.

  14. پریزاد ۱۳۸۸-۰۸-۲۴، ۱۲:۴۰ ب.ظ

    باهات موافقم زهراجان…

  15. :) ۱۳۸۸-۰۸-۲۴، ۱۲:۵۱ ب.ظ

    من با شما موافقم زهرا جون.
    بانو مریم گل، من مردهایی رو دیدم که اینجور که شما میگید نیستن. جنس برتر؟
    شاید اگر جور دیگه ای نگاه کنید با من موافق باشید.

  16. حامد ۱۳۸۸-۰۸-۲۴، ۴:۵۷ ب.ظ

    کاملا درسته
    فوق العاده از نوشته های شما خوشم میاد و از گودر خوانده ام و میخوانم
    باز هم بنویسید

  17. آرمان ۱۳۸۸-۰۸-۲۵، ۴:۵۴ ب.ظ

    اصل این موضوع نیاز رو میشه در تکامل داروینی و نقش ژن ها و نوع سازگاری انسان با محیط کاملا درک کرد
    این که این نیاز احساس میشه (حالا از هر جنبه که بهش نگاه کنیم) یه واقعیته موضوع بر سر شدت این احساس نیازه. تو بعضیا کم و تو بعضیا زیاد.
    به شخصه تصمیم دارم تا جای ممکن استقلالم رو حفظ کنم چون این موضوع از نظر من یه نقطه ضعف بزرگه برای انسان.
    اصولا وابستگی از هر مدلی یعنی ضعف.
    راستی بهتر بود همچین بحثی به مرد و زن محدود نمیشد.
    چرا همجنسگراها رو ازین بحث فاکتور گرفتی زهرا

  18. عباس ۱۳۸۹-۰۱-۳۱، ۶:۲۶ ب.ظ

    من دو سالی هست عاشق دختر عموی همسایه دیوار به دیوارمون شدم.
    دختره الان اول دبیرستانه و من سال دوم رشته کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی

    اینو باید بگم که پسری ساده (لباس ساده با موی ساده ولی شیک وتمیز هستم)
    باید بگم که تو یه آموزشگاه کامپیوتر هم تدریس میکنم -تابستون ۸۸ دختر همسایه ودختر عموش آمدن همون آموزشگاهی که من میرم . اما باید بگم که مربی آنها خانومه و من فقط اونجا می دیدمشون.
    هر وقت دختر عموش منو می دید تو آموزشگاه سرش رو مینداخت پایین و بدونه حرکت رو به رو نگاه میکرد وچیزی نمی گفت .(منتظر شروع کلاس بودن)
    و اینکه رابطه من بادختر همسایه خوبه وسلام والیک داریم وحس میکنم به من علاقه داره.

    اما من چندین بار سعی کردم با نگاه هام اون رو متوجه عشق پاکم کنم اما نمی تونم رفتارش رو بفهمم لطفآ من رو راهنمایی کنید ؟