۱۳۸۶-۰۴-۲۳
شاهزاده خانوم سلطانه
* این چند روزه با اشتیاق فراوان کتاب دختران شاهزاده خانم سلطانه رو خوندم. حقیقتش این کتاب قبلا توی وبلاگ روژ که من خیلی دوستش دارم معرفی شده بود. منم کنجکاو شدم که ببینم چیه داستانش؟ (الان بلاگفا مشکل داره و من از توی کش کوگل تونستم اصل مطلبش رو پیدا کنم). اما اشتباهی به جای جلد یک که داستان خود شاهزاده خانوم هست رفتم جلد دو که داستان دخترانش هست رو خریدم و الان دارم در به در دنبال جلد یکش می گردم.
این کتاب درباره داستانهای دو دختر شاهزاده خانوم سلطانه است به نامهای مها و امانی. البته کلیه این نامها جعلی است ولی اصل داستان واقعی است و درباره یکی از زنان خانواده سلطنتی آل سعود هست که علیرغم محدودیت های اجتماع عربستان در رشته فلسفه درس خونده و سعی داره فعالیتهایی هر چند اندک و محدود درباره آزادی های زنان عربستان انجام بده.
چیز عجیبی که من از این کتاب فهمیدم فساد فراوان رایج در خانواده آل سعود هست! اکثر آقایان شاهزاده از صیغه سوء استفاده می کنن و جدای از اون به راحتی و بدون مشکلی با زنان خارجی روابط نامشروع دارن!
هنوز هم اونها از بسیاری از دستورات دین اسلام برداشتهای شخصی می کنن و حرمسراهایی با تعداد فراوان زنهای عقدی و صیغه ای برای خودشون درست کردن! مثلا برادر همین سلطانه یعنی علی ۴ تا زن عقدی و ۶ تا زن صیغه ای و حدودا ۲۳ تا فرزند نامشروع و ۲۱ فرزند مشروع داره!
جالبی کتاب به اینه که سلطانه یک زن مسلمان هست و همواره تلاش کرده به خوانندگان کتاب بفهمونه که اینها از دستورات پیامبر اسلام سرپیچی کردن و یا برداشتهای شخصی از حرفهای حضرت محمد انجام دادن و حتی یکبار که برادرش بعد سه بار طلاق دادن یک زنش (ندا) خواسته کلاه شرعی بذاره و به یکی پول داده که ندا رو عقد کنه و بعد بدون لمسش طلاقش بده یک حدیث از حضرت محمد (ص) آورده که اینها دارن سر خودشون رو کلاه میذارن و مورد لعن و نفرین خداوند هستند.
* اینجا هم توضیحاتی راجع به جلد اول پیدا کردم:
کتاب شاهزاده خانم داستان واقعی از زندگی در پشت پرده های بسته عربستان است نوشته جین ساسون که منیژه جوادی(بهزاد)ان را ترجمه کرده ونشر پیکان در تهران در سال ۱۳۸۰ ان را به چاپ رسانده است.
«این کتاب اخیرآ به عنوان یکی از بهترین پانصد کتابی که از سال ۱۳۰۰ میلادی توسط زنان به نگارش در امده اند٫شناخته شده است. شاهزاده خانم کتابی است محسور کننده و دلخراش که با عنوان کتاب پرفروش مجله نیویورک تایمز ٫جنبشهای طرفداران حقوق بشر را در سراسر جهان به فعالیت واداشته است.بیش از چهار میلیون نسخه از این کتاب در سراسر جهان به فروش رفته و زنان را از هر گروه سنی و هر ملیتی تحت تاثیر قرار داده است.» (ساسون ٫۱۳۸۰٫پشت جلد)
داستان روایت واقعی زندگی زنان عربستان است.
«سلطانه» که البته به دلیل امنیت زندگیش با اسم غیر واقعی معرفی شده ٫ از سختیها ٫محدودیتها٫ تعصبها و ظلم و ستمی که در طول زندگیش برای او٫زنان خانواده اش و دوستانش وجود داشته ٫ سخن می گوید.
داستان با مقدمه ای از موقعیت اجتماعی سلطانه شروع می شود.
سلطانه که در یکی از خانواده های سلطنتی و اشرافی عربستان زندگی می کند تمام این قدرت و ثروت را ظاهرآ وسیله ای برای جدا شدن او از زنهای دیگر می داند؛همانطور که خود او بارها اشاره می کند زندگیش با زنان طبقه پایین تر و حتی برده ها و کنیزان تفاوتی ندارد و جواهرهای گرانبها ٫جت شخصی و قصرهای اشرافی خانواده اش در کشورهای دیگر نتوانسته روح ازادش را محدود کند و او از نداشتن کوچکترین ازادی و بدست اوردن حقوق اولیه انسانیش سخت در رنج است.
با اینحال سلطانه در میان خواهران و زنان خوانواده اش روح سرکش و لجوجتری دارد.او هر چند اندک به مبارزه با این نابرابریها می پردازد .مثلآ در دوران کودکی سعی می کند حقوق مساوی با برادرش بدست اورد با اینکه پدر و برادرانش با کوچکترین حق مساوی او با برادراش هم مخالف هستند ولی او از پای نمی نشیند و بارها از حقه های کودکانه اش برای تنبیه برادرش استفاده می کند.
او که یک زن تحصیلکرده است و حتی به دانشگاه هم رفته ولی حق کا کردن ندارد٫حتی اجازه سفر کردنش هم باید توسط شوهرش داده شود٫ گرچه او با پشتکارش موفق می شود تا شوهرش را از تصمیمش برای ازدواج مجدد منصرف کند٫با اینحال سراسر داستان مملو از حادثه ها ٫ستمها٫سنگسار زنان ٫ازدواج دختران بسیار نو جوان با مردانی همسن پدرانشان و بخشیده نشدن حتی کوچکترین گناههایی است که بر او و همجنسان او می شود و بارها قلب هر خواننده ای را بدرد می اورد و هیجانات انها را تحت تاثیر قرار می دهد.
زبان ساده و صمیمی و بدور از تکلف و اغراق نویسنده باعث می شود تا ارتباط گرمتری با خواننده بر قرار کند و بهتر بتواند از این سبک برای پرداختن به موضوعش بپردازد.
اجتماعی که تمام قدرتها در دست مردان است ٫ نابرابریها٫سکوت و ترس زنان از ابراز کوچکترین نارضایتی ٫دید باز و اگاهانه سلطانه ٫سفرهایس به خارج از کشور و اشنایی با زنان فعال و ازاد کشورهای اروپایی باعث شده تا ذهن سلطانه به کنکاش در مورد وضعیت زنان در کشورش بپردازد و خواننده را با دردهایش شریک کند.
* :O پخش خانوم با تلفن!
من خیلی معذرت میخوام، من واقعا شرمندم ولی این آگهی رو اتفاقی دیدم یه جا برش داشتم یه عکس گرفتم گفتم شما هم ببینین ولی هرکاری کردم ازش برداشت مثبت کنم تو کتم نرفت که نرفت!
پ.ن۱: برای عکس بزرگتر روش کلیک کنین
پ.ن۲: دیدم آدرس رو پاک کنم زیاد عکس گویا نمیشه دیگه جنبه داشته باشین خودتون ![]()
پ.ن۳: یه آگهی بود قاطی این آگهی های تشخیص ترکیدگی لوله و تخلیه چاه و اینا والا من هنوز اندر بهتش موندم!



یاسر طوسی زاده Reply:
آبان ۱۰م, ۱۳۸۸ at ۲:۴۳ ب.ظ
سلام من یاسرم یه زن صیغه ای می خوام لطفا با من تماس بگیرید.
۰۹۱۵۳۰۲۵۱۰۸
حتما تماس بگیرید نیاز شدید دارم حتما حتما
جواب به این نظر
ژیلا Reply:
آذر ۲۲م, ۱۳۸۸ at ۱۲:۱۱ ق.ظ
سلام یاسر جون من می خوام زنت بشم یار و همدمت بشم لطفا با من تماس بگیر ۰۹۳۵۲۵۶۴۷۸۵
جواب به این نظر
قاصدک Reply:
بهمن ۲۵م, ۱۳۸۸ at ۶:۳۱ ق.ظ
اگر بخواموزن من ام میشی این هم ایمیل بنده
alborznoros@yahoo.com
جواب به این نظر
پریسا Reply:
آذر ۲۸م, ۱۳۸۸ at ۱:۱۰ ق.ظ
سلام یاسر جون چرا زن صیغه ای؟ خودم زن دایمت می شم. فقط یه عکس از خودت واسم بفرست.
جواب به این نظر
قاصدک Reply:
بهمن ۲۵م, ۱۳۸۸ at ۶:۳۴ ق.ظ
زن بنده چی .این هم ایمیل بنده
alborznoros@yahoo.com
جواب به این نظر